Iniţierea în cariera diplomatică are loc pe fondul revoluţiei de la 1848 când Ion Ghica este trimis la Constantinopol pentru a reprezenta Comitetul revoluţionar pe lângă Sublima Poartă. Chiar dacă misiunea sa nu a fost un succes, sultanul refuzând să recunoască guvernul revoluţionar provizoriu, Ion Ghica a desfăşurat cu perseverenţă o activitate susţinută în sprijinul cauzei şi interesului poporului său, prin memorii şi întâlniri cu prestigioase personalităţi politice. Revenit în ţară în 1858, Ion Ghica intră în tumultoasă politică internă, fiind ales în mai multe rânduri Preşedinte al Consiliului de Miniştri, ministru, deputat. În primăvara anului 1866 este trimis din nou la Constantinopol pentru a obţine consimţământul Porţii în alegerea lui Carol I pe tronul României. Eşecul acestui demers nu-l va descuraja, în 1876 Ion Ghica acceptând o nouă misiune – la Londra, pentru a sonda atitudinea cercurilor conducătoare cu privire la independenţa României. Se va întoarce acasă cu un important act intitulat „Declaraţia pentru reglementarea provizorie a relaţiilor comerciale cu România”. Doi ani mai târziu merge din nou în capitala Marii Britanii, de această dată pentru a solicita sprijinul englezilor în vederea stabilirii noilor frontiere în sud-estul Europei. De altfel Londra va fi şi singura capitală unde Ghica a fost titular al legaţiei României (iulie 1881 – 1890).
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.